Pilegrimstur til Gdansk

En gruppe på fjorten personer fra menigheten dro til Gdansk 20.-24. mars. Turens første opplevelse startet allerede på flyplassen i Molde. Mange av oss hadde ikke lest nøye mailen om mulig gratis innsjekking tre timer før avreisen. Overraskelsen ble betaling på 300 kr for å skrive ut boardingkort på stedet. Sammenlignet med flybilletten som var på 200 kr hadde alle god grunn til å himle med øynene. Men det ødela ikke pilegrimshumøret; alle tok det med et smil og avsted fløy vi til Polen.

På vår første dag i gamlebyen var det sightseeing med en polsk guide som snakket norsk. Hun var både entusiastisk og kunnskapsrik, og alle ble godt fornøyd. Vi fikk blant annet vite at Fahrenheit faktisk ble født i Gdansk. Den andre dagen tilbrakte gruppen i Malbork med mange timer rundt på slottet. Et av høydepunktene var i suvenirbutikken som solgte mange typer av ravsmykker, så det ble vanskelig å få noen av damene til å gå videre! På den tredje dag besøkte vi Wejherowo og kalvarie. Det sies at de tjueseks stasjonene har nøyaktig samme lengde som de som er i Jerusalem. Vi lærte følgelig at fra da Jesus ble arrestert i Getsemane og frem til korsfestelsen på Golgata måtte han gå rundt fem kilometer. Han ble først slått og pisket, og måtte til slutt bære sitt kors på den lange og tunge veien.

Turen var lærerik for alle, men det beste av alt var å kunne tilbringe mange dager sammen og bli mer kjent med hverandre på en annerledes måte.

Bilder fra turen: