MINISTRANTTREFF KRISTIANSUND 2019


Helgen fra 08. mars til 10. mars, ble Midt-Norge samlet for en ministranthelg i Kristiansund. Helgen er ikke bare om hvordan å ministrere, men også å lære barn og ungdommene hvordan de skal samarbeide i kirken. For å starte helgen og for å gi ministrantene og ungdommer, så pratet praksislederen Martin og lederne Sebastian og Anhlyn, om sine første møter med å være ministranter. Hver historie kunne ungdommene knytte til seg selv. Historier som startet med unge katolikker som ikke ville ministrere, som var nervøse, redd for å gjøre feil. Så ble de til ungdommer og voksne som nå er ledere for katolske arrangementer, full av selvsikkerhet og selvtillit.

Dette arrangementet var for ungdommer fra 10. klasse og nedover. Det som var bra med dette helgen, var at det ikke bare var ungdommer som var med, eller bare ministranter. Det kom også små barn mellom 9-11 år gammel og konfirmanter som ikke har ministrert før. Å samarbeide, er et veldig viktig konsept i kirken. Ungdommene i kirken ble satt under flere aktiviteter i sine egne menighetsgrupper. Der lærte ungdommene seg å samarbeide med hverandre for at de skal klare å gjennomføre oppgavene. Akkurat som de trenger å samarbeide når de ministrere, for å hjelpe presten komme seg videre i messen.

På lørdag så var det mest om konkurransen på hvilken menighet skal få æren til å ministrere på søndagsmesse. Ungdommene hørte på fire foredrag, og disse foredragene skulle hjelpe de med å svare på spørsmålene på quizen etterpå. Etter en lang dag med konkurranser og aktiviteter, så ble Trondheim 1 og 2, og Ålesund kåret som årets finalister. Oppgaven de måtte gjøre var «overføringen av det hellige Sakramenter» som kirken har på skjærtorsdag. Hver gruppe gjorde sitt alle beste for å vinne konkurransen til tross for stressen de følte. De gjennomført oppgaven med all sin kraft og hele sitt hjerte, og før søndagsmessen ble Ålesund kåret som årets vinnere for denne ministranttreff 2019.

Alyssa Rennise

Bilder fra treffet: