Distriktstreff i Molde 24-26 august.

Helga 24 til 26 august arrangerte distrikt-Midt en reunion for årets konfirmanter og andre ungdommer i distriktet som ville være med. Arrangementet ble holdt i rosenes by, Molde, i St. Sunniva kirke. Det var 8 ledere og 10 deltagere med. Deltagerne kom fra Molde, Kristiansund, Ålesund, og Trondheim. Vi var også så heldig å ha med to fra Hamar. Leir presten var P. Khiem. Det var årets konfirmanter som tok initiativ til helgen. Temaet for helgen var ‘’Destined for greatness’’.

På fredag kl. 17.00 var det oppmøte for alle deltagerne unntatt Trondheim som fortsatt satt på bussen til Molde. De første timene lekte alle deltagerne sheriff, avisleken og hadde andre bli-kjentleker. Det var også en gjennomgang av navn, hvor gammel alle er og hvilken menighet de kommer fra. Etter hvert kom også Trondheimsgjengen. De ble tatt godt imot av og ønsket velkommen av gruppa. Vi bodde på en barneskole ikke så langt fra selve kirken. Deltagerne gikk i følge av lederne mellom de to stedene.

På lørdagen var det vekking kl. 09.00, deltagerne fikk en time på å gjøre seg klar til morgenbønn og avreise til kirken. Der ble det servert frokost og kaffe. Turen bort til kirken var bra, og mange av deltagerne var spente og forhåpningsfulle for aktivitetene senere på dagen. Etter frokost ble temaet presentert av Axel fra Molde. Han snakket om sin karriere innen fekting. Han snakket om at han egentlig tenkte å bli fotballspiller, og begynte med fekting bare for moroskyld. Etter hvert ble han veldig god i fekting, og begynte å konkurrere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Han snakket om hvordan fektingen hans ble så god at han endte opp på landslaget. Han var ‘’Destined for greatness’’. Etter messe var det duket for rebusløp. Det var det Axel og Mikael som hadde ordnet til rebusløpet. De hadde lagt løypa til alle Moldes særverdigheter, og oppgavene var å ta bilder eller film + å gjøre noe spesielt på de forskjellige plassene. Som f.eks. lage et kors ut av alle på gruppa eller løpe opp trappene til Molde videregåendeskole. Vinneren ble bedømt etter bildekvalitet, samarbeid, kreativitet og lagånd. Gruppa som ble først ferdig fikk også bonuspoeng. Rebusløpet var veldig vellykket. Alle deltok og hadde det gøy. Etter lunsj arrangerte Jens fra Trondheim en volleyballturnering på en av skolene i nærheten. Alle var engasjerte og tok del i aktiviteten, men vi måtte fort avbryte etter som det begynte å styrtregne. Da turneringen var ferdig, ble det ordnet for øving til ‘’Molde by night’’, en parodi på ‘’Paris by night’’. Oppgaven var å fremføre en sang, en dans og et skuespill med fem forskjellige objekter som måtte være med. Det var en colaflaske, en kniv, en løk, en bibel og en mobil.

Ca. rundt kl. 20 var det middag. Det var Sigrid fra Trondheim, William og Fredrik fra Hamar som ordnet til middagen. Det ble servet en salatblanding og grillete koteletter. Middagen ble servert i menighetssalen. Da middagen var ferdig og alle hadde spist seg mette, gikk turen over til skolen. Der fikk deltagerne litt fritid for å gjøre seg klar til Molde by night. Da fritiden var over og stemmene varmet opp, ble det klart for Molde by night. Deltagerne var inndelt i grupper, de samme de hadde på rebusløpet. Først var det sang. Det viste seg etter hvert at de fleste gruppene hadde samme sang. Så de gikk og fremførte sammen. Etter sang var det dans, og så var det skuespill. Alle gruppene fremførte sangen og dansen sin, og det var tid for skuespill. Skuespillene var godt gjennomført og kreativ. Alle tok del og hadde det hyggelig.

Etter Molde by night, var det åpnet for litt mer avslappet og sosiale aktiviteter. Mange spilte basket, mens andre spilte gitar og sang. Sigrid og William konkurrerte i hvem som var best til å skåre mål i basket. Etter noen timer samlet alle seg på musikkrommet og hadde allsang. Vi hadde en veldig hyggelig kveld.

Neste morgen var alle så klart veldig slitne etter gårsdagens aktiviteter. Vi sto opp, pakket sammen og ryddet rommene vi hadde brukt. Deltagerne gikk så over til kirken der det ble servert frokost. Alle tingene ble kjørt over i bil. Etter frokost var det messe. Jens spilte piano og et par av lederne leste lesningene og forbønnene. Det var en hyggelig messe og alle Moldes katolikker var med. Etter messen var det kirkekaffe med menigheten og deltagerne. Da kirkekaffen var ferdig var det på tide å ta farvel. Trondheimskidza ble kjørt til Kristiansund sammen med Kristiansundkidza, for å rekke hurtigbåten over til Trondheim. Deltagerne tok farvel med hverandre og det ble tatt et par gruppebilder. Alt i alt var reunionen vellykket og alle deltagerne var fornøyde. Det har vært en minneverdig leir som mange vil huske lenge.

Sigrid Nordhuus

Bildene fra treffet: